joi, 31 martie 2011

MODELE CONTESTATIE SI GHID

Pt. cei care au primit noua decizie de pensie revizuita, avem modelul de contestatie; Modelul 1: pentru cei care contesta atat legalitatea (temeiul juridic) cat si continutul (cuantumul pensiei), se va da click pe MApN, MAI, SRI.

Contestatiile vor fi formulate la primirea deciziilor de revizuire , urmarind cu rigurozitate etapele precizate in GHIDUL cu demersurile membrului SCMD pentru anularea deciziei și a hotărârii de revizuire a pensiei

luni, 21 martie 2011

URGENT

Pentru semnarea unor documente (imputerniciri si tabele in 4 ex.), se vor prezenta de urgenta la sediul filialei, urmatorii membrii de sindicat:

ISTODOR GRIGORIE
NITULESCU EUGEN
SIMIONOVICI IOAN
POPESCU AURELIAN
MARIN SILVIA
COJOCARU MARIN



luni, 14 martie 2011

URGENT

Urmatorii membrii de sindicat sunt invitati de urgenta la sediul filialei pt. semnarea imputernicirilor si a noilor tabele in patru exemplare:

NECULA GHEORGHE
CRISTACHE DUMITRU
IRIMIE VIOREL
CHIRITA DAN LIVIU
DRILEA DOREL
POPESCU EMIL
SCARLAT MAGDALENA
AVRAM VASILE
SCARLATESCU MARIAN
CARAVATEANU IULIAN
ENACHE CATINCA
BOGZA NICOLAE
TUTUIANU GHEORGHE
RUSU MIRCEA
GEAMANU VASILE
STRAMBU ALEXANDRU
MIHUT AUREL
POPESCU AURELIAN
TRIFU GHEORGHITA
MARIN SILVIA
BILANICI ELISABETA
COJOCARU MARIN
NITULESCU EUGEN

sâmbătă, 12 martie 2011

Preluare de pe Bloggul SCMD

La 1 martie a.c., SCMD a anuntat ca ultimatumul adresat Guvernului privind restituirea gradului militar (care nu poate fi nationalizat, si poate fi luat doar prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, pentru inalta tradare si genocid) si a pensiei militare dobandite, pentru abrogarea legilor genocidului si subminarii economiei nationale, care ii vizeaza si pe militarii activi, in rezerva si in retragere, va expira pe 15 martie. In acest sens, SCMD a anuntat ca va picheta cu fortele din Bucuresti, intrarea la Camera Deputatilor, in zilele de 14-16 martie si va sprijini toate miscarile sindicale in perioada 14-31.03.2011.

Puterea si-a luat masuri. Caz unic in Europa si in lume, Camera Deputatilor si Senatul lucreaza in saptamana 14-20.03.2011, o singura zi, miercuri, 16.03.2011. Cu alte cuvinte, alesii nostri, pe banii nostri (ca tot ii emotioneaza pe unii numai si numai problema banilor) si-au luat liber de joi, 10 martie la pranz pana miercuri, 16 martie, dimineata. Pe ce motiv? Cica ar fi ziua maghiarilor de pretutindeni pe 15 martie, deci parlamentul ungar de la Bucuresti si-a luat liber!...

Miercuri, 16 martie, dimineata, Senatul si Camera Deputatilor, in conditiile interzicerii participarii cetatenilor la dezbateri, vor dezbate separat OUG 1/2011 si Codul Muncii, iar dupa amiaza, de la ora 15.00, se va dezbate in plen motiunea de cenzura. Dupa care, alesii vor spala iarasi putina, ca sa nu-i tragem de urechi, joi si vineri (17 si 18 martie) nu se stie pentru ce motiv, probabil pentru ca ar putea fi ziua Bangladesului. In aceasta situatie, Comitetul Director al SCMD, pentru a spori presiunile, va roaga sa extindeti in teritoriu actiunile asupra alesilor si in zilele de luni si marti, in timp ce la Bucuresti vom picheta intrarea la Camera Deputatilor dinspre Parcul Izvor.

De ce?

Asa cum luptatorii Omon si Spetznatz au facut recunoastere la obiective si antrenament, incepand din iunie, pentru decembrie 1989, asa facem si noi incepand din 14 pentru ziua de 16 martie. Dorim sa dezmortim gloatele Capitalei, inclusiv pe membrii filialelor noastre din Bucuresti, sa-si regaseasca, cu ajutorul SCMD, constiinta de popor, ca sa stie pentru ce se vor bate pe 16 martie. Dorim sa-i inspaimantam pe deputati si senatori ca sa voteze in functie de constiinte si nu de ordine, pe 16 martie. Sa stie cine ii astepta si de ce, la Parlament, pe 16 martie dimineata.

Miercuri, 16 martie, vom incepe actiunea la ora 09.00, ca sa uram bun venit parlamentarilor, pentru ca avem aprobare pentru intervalul 09.00-19.00. La ora 12.00 ni se vor alatura toate centralele sindicale, pe care le vom sprijini in actiunile din jurul Parlamentului.

Rugamintea este ca si in teritoriu sa fie sprijinite in continuare, pana la sfarsitul lunii, toate actiunile sindicale.

Pentru ce ne batem:

· Pentru ca nu admitem sa ni se fure doua categorii de proprietate – gradul militar si pensia. HG 735/2010 am anulat-o noi, nu ei, dar a fost strecurata prin OUG 1/2011, intr-o lege inoperanta, 119/2010, iar consecintele ”recalcularilor “ ilegale, din perioada 28 sept 2010- 7 ian. 2011- deciziile de pensie, sunt considerate valabile si supuse revizuirii pana la 15.03.2011.

· Ne batem pentru a ramane militari, pentru onoarea si demnitatea noastra, pentru drepturile noastre, dar si pentru onoarea si drepturile colegilor nostri de la armata, interne, SRI, SPP, etc, disponibilizati sau trecuti in rezerva la 55 de ani, zilele acestea, practic fara compensatii si fara drept de pensie, pana la 65 de ani, deoarece nu exista nici casele sectoriale anuntate, nici comisiile de contestatii, nici normele de aplicare a Legii 263/2010.

· Ne batem pentru drepturile militarilor profesionisti, aruncati din nou in strada, la 45 de ani, fara a putea beneficia de pensie anticipata.

· Ne batem pentru dreptul nostru legitim la munca, adica pentru abrogarea capitolelor si referirilor care ne privesc din Legile 329/2009 si 263/2010. si pentru respingerea codului sclavagist al muncii.

· Ne batem pentru dreptul la asistenta medicala gratuita, adica pentru respectarea contractului incheiat cu noi, a principiilor sperantei legitime, coerentei legislative si neretroactivitatii legii si pentru perceperea CAS-ului civililor doar in conditiile prevazute de art. 76 (al. 1 si 2) din defuncta Lege 19/2000 si OUG 147/2002.

· Ne batem pentru pastrarea unitatii statale a Romaniei, adica pentru abrogarea (conform Constitutiei) a Legii 1/2011 a invatamantului si pentru respingerea antieuropenei si criminalei legi a Statutului minoritatilor.

· Ne batem preventiv pentru a stopa promovarea proiectului stalinist-kominternist al comunistului Basescu de ”Lege privind pensiile unor responsabili ai regimului comunist implicati in acte de represiune pe motive politice” care prevede, dupa transformarea noastra in civili si ”revizuirea”, adica nationalizarea proprietatii noastre castigate, numita pensie, diminuarea cu inca 15% din ceea ce ramane, pentru anii cand ne-am servit patria ca militari, in perioada 23 aug 1944 – 22 dec. 1989.

Cu alte cuvinte, ne batem pentru ca noi si copii nostri sa nu repetam soarta inaintasilor nostri distrusi pentru ca erau patrioti, de catre comunistii rosii, asa cum pe noi vor sa ne distruga comunistii portocalii, cu eternul sprijin al fascistilor (hothystilor) de ieri si de astazi. Speram ca pe data de 16 martie, Guvernul de slugi ale marilor asasini economici internationali sa cada, antrenand in aceasta cadere intreaga putere portocalie-rosie-alba–verde si toate legile genocidului si subminarii economiei nationale, implementate de aceasta.

Comunicat privind manifestarile SCMD in perioada 14 - 31.03.2011

Către toţi camarazii membrii ai filialei 1 sector 3

Am dovedit că suntem cei care ne împotrivim nedreptăţilor sociale si morale la care sunt supuşi nu numai militarii, ci şi celelalte categorii sociale în aceşti ani. Am militat, iar acţiunile noastre o dovedesc, ca toate acţiunile guvernanţilor care sunt îndreptate împotriva poporului să fie eliminate din viata noastră; dacă doriti ca ţara noastră să iasă din marasmul săraciei, al servilismului politic, al corupţiei, atunci nu ezitati nici o clipa în a veni alaturi de noi, in scopul pichetarii Camerei Deputatilor, astfel:

· Luni, 14.03.2011, intre orele 11.00-14.00

· Marti,15.03.2011, intre orele 11.00-14.00

· Miercuri, 16.03.2011, intre orele 09.00-19.00 (de la orele 12.00, impreuna cu alti 50.000 de sindicalişti)

Locul de pichetare: intrarea dinspre Parcul Izvor.

Se va distribui gratuit broşura “O solutie posibila-Sindicatul militarilor”.

joi, 10 martie 2011

UNDE ESTI TU , TEPES DOAMNE…

,,Minciuni si fraze-i totul ce statele sustine,

Nu-i ordinea fireasca ce ei a fi susțin,

Averea sa le aperi, marirea si-a lor bine,

Ei bratul tau inarma ca sa lovesti in tine

Si pe voi contra voastra la lupta ei va man. “


Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii, in continutul careia am fost inclusi pe nedrept si noi, angajatii din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, a instituit o grava ilegalitate si o batjocorire a unei intregi categorii socio-profesionale pe umerii careia statul roman si-a indeplinit o functie fundamentala. Legea a intrat in vigoare cu multiple vicii si inadvertente de ordin juridic si moral, dar si lingvistic.
Dupa efectele produse de Legea nr.119/2010 si a sa metodologie, articulata chinuit in H.G.nr.735/2010 ( efecte ce se mentin si dupa abrogare, materializate in deciziile emise de casele de pensii dupa 28.12.2010, si rama-se in vigoare) a urmat O.G.nr.1/2011 care confirma dictonul ‘’afara vopsit gardul, inauntru leopardul’’. Acest act normativ, rezultat al unei gandiri tipic “alba-neagra”, demonstreaza ca puterea actuala nu cedeaza si nu va ceda nimic din proiectul de desfiintare si umilire a pensionarilor militari. De ce atata incrancenare si ura fata de aceasta categorie de cetateni ? Pentru ca scoaterea noastra din sistemul militar va degreva statul de plata unor pensii “ nesimtite” dar indreptatite ca urmare a viitoarei legi ocupationale. Negocierile de aderare a Romaniei la N.A.T.O. au avut ca tema si aducerea soldelor militarilor romani la standardele tarilor membre. Scadenta se apropie si statul roman prin actualii politicieni aflati la guvernare, apeleaza la cacealmale ca sa reduca cat se poate efortul financiar. Astfel, rupe corpul militar in doua, militarii aflati in serviciu, care vor beneficia ( foarte bine ! ) de o crestere semnificativa a veniturilor si actualii pensionari militari care prin tavalugul de norme juridice emise in cascada nu mai au statutul de reservist, nu mai apartin sistemului militar, ei devin o categorie numita, beneficiari, asistati, pentru care ce se aplica militarilor in activitate nu li se mai aplica si lor. Ba, mai mult, ca sa-i determine pe unii sa taca, sa nu se manifeste impotriva acestor planuri si sa estompeze valul de proteste, unora chiar li s-au marit pensile, iar printre acesti “fericiti” s-au aflat si camarazi care nu au deslusit perversitatea masurii. Bucuria va fi scurta si boala lunga.
Institutionalizarea “ dreptatii sociale” in viziunea actualei puteri prin fraudata lege a sistemului unic de pensii, a avut ca principal obiectiv “ inghitirea” noastra in sistemul civil si stergerea statutului de militar in rezerva sau retragere la care suntem indreptatiti sa ne raportam . Aceasta lege dibolica ne umileste si ne dezonoreaza, acest act criminal ne anuleaza munca de o viata plina de privatiuni si sacrificii, ne fura drepturile legal obtinute, cu onoare si demnitate.
Sunt inca multi camarazi care nu au patruns talcul acestei legi perfide cu efect si mai periculos pentru viitor , anume ca ea naste precedentul de care se vor putea folosi in viitor alti netrebnici dispusi sa ne joace vietile la ruleta intereselor lor meschine. Acum, azi, aceasta lege marsava, poate, nu va lovi pe toti la fel, unii vor fi multumiti, dar viitorul este sumbru pentru toti.
Ignorarea unui principiu fundamental de drept, cel al neretroactivitatii si incercarea de a impune retroactivitatea prin tot felul de tertipuri cautate de asazisi specialisti in cotloanele jurisprudentei, va deschide calea nelegiuiri-lor viitoare. In plus, aceasta lege stabileste o formula de calcul si de actu-alizare a ,, ajutorului lunar ’’ care, practic decupleaza evolutia cuantumu-lui ,,ajutorului lunar” de cuantumul salariului, generand in timp decalaje ce vor conduce la mari inechitati si, implicit la continuarea umilirii noastre. Un fapt foarte periculos creat de acest precedent il reprezinta posibili-tatea ca alti aventurieri pseudopolitici, cu idei putine si fixe sa apeleze in viitor la alte recalculari, caci modelul odata folosit va da unda verde ,,ajus-tarilor negative’’ pana la valori derizorii. Odata incalcat dreptul la proprie-tate, garantat doar intre copertile Constitutiei, acest precedent este un model de cum se poate face politica de stat in interesul unui grup ce vre-melnic se afla la putere.
Cel putin ipotetic, conform modelului “RETROACTIVITATII” si filosofiei actualei puteri, este posibil ca in viitor cineva sa invoce modificarea criteriilor de cumparare a locuintelor aflate in fondul locativ de stat in anii ’90 si sa impuna recalcularea pretului de achizitie a acestor locuinte. Pare diabolic dar modelul folosit dupa formula retroactivitatii permiteastfel de nenorociri. Dar, sa revin la tema ce v-o supun atentiei, aceea a folosirii unor termeni in constructia textului legii sistemului unitar de pensii si ce se ascunde in spatele acestora. Concret, legiuitorul si-a insusit stilul perfid al autorului proiectului legii, oficializand termenul de AJUTOR LUNAR in locul mai potrivitului termen de PENSIE, si nu oriunde, ci acolo unde textul face referi-re la noi, militarii pensionari (art.6 al.1 pct.V) .Nu este intamplatoare si nici nevinovata aceasta obtiune stilistico- lingvistica, ci este o formula duplicita-ra aleasa cu buna stiinta. Cuvantul ,, ajutor’’ ocoleste generarea unor efecte juridice nedorite de legiuitor, ca in cazul folosirii cuvantului , pensie’’.
Aparent cele doua cuvinte nu sunt atat de diferite si la o citire rapida a textului nu provoaca probleme, aspect pe care a mizat autorul.
Prin folosirea termenului ,,ajutor lunar’’ militarului cu statut de pensi-onar i se fura, inca odata, calitatea lui, statutul social, negandu-i-se trecutul si umilindu-i prezentul si viitorul. Este inca o dovada ca legiuitorul autohton, in spiritul proastei si paguboasei traditii elaboreaza si valideaza legi cu con-tinut ambiguu, echivoc, cu scopul crearii unui mediu propice interpretarii aproximative a literei si spiritului legii, in stricta concordanta cu interesele de grup ale celor investiti vremelnic cu exercitiul autoritatii statului.
Ajutorul lunar cu care noi, cei de la art. 6 (V) suntem batjocoriti este , asa cum se citeste si se intelege, un ajutor si nu are aceeasi semnificatie cu pensia asupra careia actioneaza dreptul de proprietate. Ajutorul lunar ca orice ajutor, in functie de anumiti factori, se poate micsora, suspenda ori inceta, pe cand pensia prin efectul dreptului de proprietate impune oblig-tia platii. Termenul de AJUTOR LUNAR este folosit in textul legii la urmatoarele articole din care am citat cateva fragmente, astfel :
- art. 6 alin 1 pct. V ,, … cadrele militare trecute in rezerva ale caror rapor-turi de serviciu au incetat …beneficiaza de AJUTOARE LUNARE ce se asigura din bugetul de stat in conditiile legii “
- art. 27 alin 1 lit. c ,, …in sistemul public de pensii sunt contribuabili dupa caz : … si institutiile care efectueaza plata AJUTOARELOR in situatia per-soanelor prevazute la art. 6 alin 1 pct. V… “
- art. 35 alin 2 ,, Baza de calcul a contributiei de asigurari sociale pentru persoanele prevazute la art.6 alin 1 pct.V o constituie cuantumul AJUTORULUI LUNAR platit din bugetul de stat in conditiile legii “
- art. 44 pct. 4 ,, Calculul dobanzilor si penalitatilor de intarziere pentru institutia care efectueaza plata AJUTOARELOR LUNARE acordate persoa-nelor prevazute la art. 6 alin.1 pct.V … “ ; E - a - art. 98 alin 4 ,, Pentru persoanele prevazute la art. 6 alin 1 pct. V la determinarea punctajului lunar se utilizeaza cuantumul AJUTORULUI LUNAR care a constituit baza de calcul a contributiei la asigurarile sociale “
Am consultat DEX-ul unde am gasit urmatoarele definitii, intelesuri :
- ajutor = sprijin banesc, asistenta acordata cuiva / drept banesc acordat salariatului in cazul pierderii temporare a capacitatii de munca / asistenta , ocrotire, protectie / donatie ;
- pensie = suma de bani lunara ce se acorda persoanelor care au iesit din activitatea profesionala pentru limita de varsta . In atare conditii ma intreb si va supun atentiei dvs.,spre reflectare, de ce nu s-a uzat in textul legii de cuvantul pensie ?
Militarul pensionar, in rezerva sau retragere, este asezat in societate pe aceeasi treapta cu persoanele asistate social care fie au disabilitati, fie nu au muncit niciodata. Militarul devine prin aceasta lege un beneficiar al unui ajutor lunar acordat de un ,,stat milostiv”, un fel de cersetor ce asteapta cu mana intinsa mila celui pe care l-a servit ,,cu sacrificiul vietii “ . Este o rusine, este injositor, umilitor si revoltator ; aceasta lege este data conta celor ce i-au aparat fiinta, independenta si suveranitatea, ordinea si siguranta nationala. Intro alta ordine de idei, legea sistemului unitar de pensii stabileste ca ASIGURATUL este ,,persoana fizica pentru care ANGAJATORUL este obligat sa retina si sa plateasca contributia individuala de asigurari sociale … “ Asigurati sunt si persoanele la care se refera art.6 alin 1,pct.V care s-au aflat in raport juridic de serviciu cu statul roman in calitatea lui de ANGAJATOR, prin intermediul institutiilor din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale. Raportul de serviciu, ca orice raport juridic naste pentru parti drepturi si obligatii in conformitate cu legile in vigoare in timpul derularii lui. In temeiul legilor in vigoare pe toata durata raportului de serviciu, inclu-siv la momentul incetarii lui, asiguratii prevazuti la art.6 alin 1,pct V, si-au respectat obligatiile.
Acum, prin aceasta lege , statul roman recurge la o inselatorie, si modi-fica postfactum conditiile raportului de serviciu, mijloc prin care unilateral, in calitate de angajator nu mai respecta obligatiile fata de angajatul preci-zat de art.6 alin1 pct.V, argumentandu-si demersul prin folosirea unor ter-tipuri politicianiste si prin violarea jurisprudentei.. Situatia generata de cei care ne umilesc in loc sa ne respecte necesi-ta acum, nu mai tarziu, o rapida coagulare a energiilor noastre, pentru a corecta o inechitate impusa ilegal, corectie pe care noi trebuie sa o obtinm recurgand la mijloace legale. In conjuctura actuala este nevoie de unitate , este timpul sa strangem randurile in cadrul sindicatului nostru.

Va asteptam ! X

COL. (r) MARIN STELIAN M

VICEPRESEDINTE LA FILIALA 1, SECTOR 3 BUCURESTI

luni, 7 martie 2011

URGENT

Urmatorii membrii de sindicat sunt rugati sa se prezinte de urgenta la sediul filialei pentru a semna imputernicirea si noile tabele in 4 exemplare:

BOLÂNU GHEORGHE
NITULESCU EUGEN


joi, 3 martie 2011

IMPRESII MITING

TARIE DE CARACTER

Domnilor camarazi, membrii de sindicat in Filiala 1 Sector 3,

Incep prin a transmite din partea Biroului operativ multumiri celor ce au fost prezenti la Adunarea generala semestriala a filialei , din data de 28.02 si celor care de Martisor au participat la marsul si mitingul de protest organizat de S.C.M.D..

Sincer, la ambele actiuni ma asteptam sa fim mai multi, pentru ca multi suntem nemultumiti, multi suntem jigniti si inselati. Am fost cati au vrut sa fie din cei peste 700 de membrii inscrisi, dar asta este natura umana si parca la noi la neamul romanesc aceasta natura capata valente ce nu totdeauna lasa loc aprecierilor pozitive. Pot spune ca a fost bine si asa , dar binele asta e otravit si daca ne multumim cu putin, atunci putin vom obtine. S

Stiu, si nici nu-mi fac iluzii ca noi militarii am face o nota discordanta cu poporul caruia ii apartinem, cu bunele si cu relele lui, incat sa cred ca suntem diferiti structural de radacinile carora apartinem. De asemenea, mai stiu ca unora dintre ai nostri batra-netile si suferintele i-au impiedicat sa-si exprime alaturi de noi nemultumirile, Dar tot la fel de bine stiu ca sunt camarazi care intrun timp nu demult trecut conduceau unitati si mari unitati, corpuri de armata , directii ori indeplineau functii importante in conducerea mini-sterelor si acum sunt spectatori. Pai, in canoanele ostasesti comandantul e cu trupa lui, o conduce, ii da incredere, ii da forta. Cei mana pe acestia spre o astfel de abordare , cumva jena de a cobora prea mult din inaltul functiilor avute si de a se amesteca printre cei cu care au facut cariera si alaturi de care, implicit si-au desavarsit cariera? S Sunt multi ofiteri, colonei, generali si chestori care prin participarea lor , prin prezen-ta lor au aratat ca apartin acestei caste si acest fapt a dat un tonus suplimentar camara-zilor ; am mers alaturi de colonelul in retragere Bran, care la cei 82 de ani are o vitalitate exemplara si care, dupa cei 7 km parcursi in mars, pe ger, si-a manifestat cu aceeasi tarie ca a celorlalti ,nemultumirea ce l-a scos in strada. Acest ofiter ar fi putut sa ramana la caldura, existand o mie de motive care sa-l faca pasiv ca pe multi altii, dar a decis sa se alature noua , macar pentru un singur motiv, acela ca este militar ( in retragere) si vrea sa ramana militar, nu beneficiar, asistat cu ajutor lunar . Exemplul onorabilului militar octo-genar ar trebui urmat de mai multi dintre noi , pentru ca multi sunt cei care s-au cantonat intro espectativa deloc magulitoare pentru ei.. A

Apreciez ca, fiecare dintre noi ,am aderat la acest sindicat ca la o speranta, ca la un ultim bastion de aparare a drepturilor noastre pentru care in mod constient am acceptat riscurile si privatiunile profesiei. Noi am semnat prin juramantul militar disponibilitatea de a muri pentru aceasta tara, pentru valorile ei fundamental; ca nu am murit, cum unii ar fi dorit, asta a fost sansa noastra si vointa lui Dumneazeu . S Stimati camarazi, noi am aderat la SCMD constienti ca prin numarul mare dam si forta acestui sindicat , dar oricat de mare, de numeros ar fi sindicatul, daca nu exista unita-te forta lui este scazuta. Ori, unitatea sindicatului se vede, se simte si se evalueaza si in functie de cum ne manifestam public . Cunoasteti celebra replica: ‘’ prosti, dar multi! ‘’(nu este cazul nostru, adica, nici prosti, nici multi). N Nu este suficient sa achitam cotizatia ci, sa si materializam o indatorire statutara, aceea de a participa la actiunile sindicatului. Intradevar, nu avem cultura sindicala, ne aflam la inceput de drum, dar trebuie sa ne adaptam din mers pentru ca realitatea ne constringe sa ne insusim cunostintele si reflexele pentru a fi eficienti in noua noastra calitate , aceea de sindicalisti. D De aceea, stimati camarazi, care preferati sa-i priviti pe ceilalti, stand deoparte, scuturati-va haina comoda a pasivitatii, a imobilismului, a minimei reactii si deveniti dinamici pentru ca puteti, pentru ca sunteti inca vigurosi, pentru ca neuronii nu v-au parasit inca, si impreuna sa fim mai creatori si eficienti si sa punem umarul la crestera fortei sindicatului. S Sindicatul este asa cum dorim noi sa fie, slab si ineficient daca stam deoparte sau puternic daca ne intereseaza acesta constructie si daca ne implicam in edificarea ei. N

Noi, cei din Biroul Operativ, vrem sa ne fiti alaturi, pentru ca astfel putem fi ceea ce si noi si dvs vrem sa fim. O forță !

Col(r) Stelian MARIN V Vicepresedinte la Filiala 1 Sector 3