joi, 29 noiembrie 2012

PENTRU CEI INTERESATI

Depunere de coroane

In cadrul manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei, ramanand credincios principiului echidistantei fata de partidele politice, SCMD va depune coroane de flori in cadrul unei actiuni comemorative, in amintirea celor aproape 1 milion de romani jertfiti sub arme in Razboiul de Reintregire (1916-1918), la Cotroceni, la Monumentul Leu. Actiunea va avea loc sambata, 1 Decembrie, intre orele 12.00-13.00.

Data fiind situatia critica de sanatate a vicepresedintelui cu organizarea, rugam Birourile Operative ale filialelor din Bucuresti si Ilfov sa ia masuri in consecinta.

Ii invitam la acesta actiune pe toti romanii patrioti.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

DULCE ROMÂNIE

LA MULŢI ANI DRAGA MEA ROMÂNIA!


marți, 13 noiembrie 2012

În atenţia tuturor membrilor SCMD

Astazi, 12.11.2012, are loc o sedinta pregatitoare de guvern. Miercuri, 14.11.2012 este sedinta de guvern programata (din surse oficioase aflam ca ar putea avea loc cu o zi mai inainte, adica marti). 

Delegatia FMI si-a expus punctul de vedere, vineri, 08.11.2012: guvernul poate da orice OUG doreste si poate lua orice masuri reparatorii, in conditiile pastrarii echilibrului bugetar. Inca asteptam ordonantele promise!

Vineri, 16.11.2012, la ora 10.00, la sediul central al SCMD vom avea discutii cu dl. Tariceanu si alti candidati in alegerile generale din Sectorul 1 Bucuresti (vor participa membri ai SCMD din Sectorul 1 si BO ale filialelor din Bucuresti).

Daca ordonantele solicitate vor ramane pana atunci tot la stadiul de promisiune, tot vineri, la orele 14.00, vom decide, in plenul Comitetului Director al SCMD, atitudinea noastra diferentiata fata de candidatii USL (exclus UNPR) in alegeri, si modul in care ne vom exprima neincrederea, incepand de luni, 19.11.2012. Legat de acest ultim aspect, rugam BO ale filialelor sa-si exprime pozitia, anuntand vicepresedintii coordonatori ai grupurilor de filiale teritoriale, pana la sedinta Comitetului Director.

BIROUL OPERATIV AL SCMD

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

DE LA CABINETUL AV. G. BARLA

Subiect:

               Solicitarea Cabinetului de avocatura al dnei G. Barla

Continut:
          
           In vederea pregatirii strategiei de sustinere in instanta de judecata a intereselor membrilor SCMD in procesele pe revizuirea pensiilor, dna av. G. Barla solicita acestora un punct de vedere personal in legatura cu o eventuala expertiza contabila ce ar trebui efectuata in dosarele cauzelor respective.
            Pozitia individuala a membrilor de sindicat fata de solicitarea dnei avocat poate fi exprimata in scris, pana la 20 decembrie a.c., astfel :
-printrun mesaj trimis prin posta electronica la adresa de email: avocatjust@yahoo.fr;
-printrun inscris depus la sediul central al SCMD, Departamentul Juridic.
          
           Reamintim membrilor de sindicat ca o astfel de expertiza se taxeaza cu aproximativ 700 -1.000 lei. Aceasta suma de bani face obiectul restituirii catre reclamanti in cadrul cheltuielilor de judecata, daca instanta decide astfel, in situatia castigarii procesului.

SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica I. CALOIAN

luni, 5 noiembrie 2012

Preluare de pe blogul filialei SCMD Craiova

Prezentam mai jos un rezumat al celor intamplate la CNR, anul acesta. Facem precizarea si totodata intarim cele afirmate de colegii de la Craiova: totul s-a petrecut intocmai, iar cele relatate corespund realitatii.



CONSILIUL NAŢIONAL AL REPREZENTANŢILOR,

UN EŞEC (al nostru) SAU UN SUCCES (al lor)?

          Prezentele rânduri se adresează în principal membrilor de sindicat din Filiala Craiova, ale căror interese le-am reprezentat la C.N.R., dar şi acelora care fac parte din Consiliul Consultativ al Zonei de Sud-Vest, precum şi celorlalţi membri de sindicat care au încredere în mine şi în spusele mele.
          În calitatea mea de preşedinte de filială, investit în această funcţie prin încrederea voastră, sunt obligat să vă fac cunoscute vouă membrilor, care giraţi această organizaţie cu trecutul vostru nepătat, cu onoarea şi demnitatea de militar onest, dar şi cu banii voştri, atât „realizările” acestei întruniri cât şi neîmplinirile şi insuccesele.
          Sub cuvânt de onoare că cele ce vor fi prezentate sunt în conformitate cu realitatea, voi începe prin a vă prezenta mai întâi, punctele slabe şi neajunsurile acestei activităţi, încheind cu punctele tari şi puţinele realizări, din dorinţa sinceră de a rămâne cu speranţa că lucrurile pot fi îndreptate, neajunsurile îndepărtate, încrederea în lideri şi organizaţie recâştigată iar legalitatea va lua locul nelegalităţii, intereselor meschine declarate sau nu ale unor lideri, normalitatea devenind o stare de fapt.
          A). INVENTARUL PUNCTELOR SLABE ŞI AL INSUCCESELOR DE LA C.N.R.
          1 - nefiind organizat în Bucureşti, nu a beneficiat de prezenţa partenerilor de dialog din ministerele şi instituţiile statului, invitaţi din societatea civilă şi presă, nereuşind să ne promovăm interesele şi nici imaginea;
          2 - prin modul în care au fost conduse lucrările şi felul în care au decurs dezbaterile am asistat la o încercare de manipulare a celor prezenţi în scopul atingerii unor scopuri străine interesului general al membrilor de sindicat;
          3 - s-a încercat ascunderea unor realităţi ale vieţii de organizaţie, a unor conflicte mocnite existente între membrii C.D. dar şi dintre filiale şi C.D., au fost ascunse unelecheltuieli neoportune şi ilegale efectuate din banii organizaţiei,
          4 - încercarea continuă a celor care au condus lucrările de a aplica politica „pumnului în gură” mergând până la limitarea dreptului la cuvânt, neacordarea dreptului la replică, jigniri şi atac la persoană. (ieşirile Col. Pricină faţă de Gl.mr.dr. Mandu Petrişor şi subsemnatul);
          5 - menţinerea unor reglementări în Statut şi în R.O.F. care încalcă legislaţia în vigoare dar şi regula bunului simţ. Reticenţa membrilor de armonizare a prevederilor dinR.O.F. şi Statut şi efectuarea modificărilor de statut la judecătorie. Cu greu s-a acceptat constituirea unei comisii şi convocarea unui C.N.R. extraordinar în trim. I 2013;
          6 - lipsa de fermitate a celor prezenţi în sancţionarea celor ce au încălcat StatutulS.C.M.D. sau au comis ilegalităţi astfel:
          - a celor care au gestionat prost banul organizaţiei;
          - a celor care nu au virat cotizaţia încasată;
          - a celor care nu au justificat avansurile primite;
          - a celor care au acordat premii deşi nu aveau voie conform deciziei C.N.R.;
          - a celor care prin fals şi uz de fals au încălcat decizia C.D. şi au acordat „ajutoare unor persoane din afara sindicatului” (ajutoare băneşti);
          - a celor care au cunoscut aceste nereguli şi le-au ascuns (persoane din C.D. şi Comisia de Cenzori).
          Ca o recompensă în spiritul „ Legii lui Omerta” unele persoane care au săvârşit asemenea fapte au fost alese de către membrii fondatori pentru a face parte din Noul Comitet Director (un singur membru în C.D. are 4-5 mandate de a vota de la membrii fondatori care lipseau de la această activitate) aşa democraţie este demnă de invidiat.
          7 – nesocotirea voinţei filialelor în desemnarea vicepreşedinţilor pe zonele geografice. Una au propus filialele şi alta au ales membrii fondatori.
          Prin manipulare cei prezenţi au fost obligaţi să propună câte doi vicepreşedinţipentru fiecare zonă pentru ca în final „ei” să aleagă persoana care le convenea lor.
          Şi acest mod de acţiune reprezintă o noutate în democraţia reprezentativă impusă de DOGARU, PRICINĂ ŞI BĂLAN. Nu e bine domnilor…. nu e bine!
          Nu C.N.R.-ul a ales membrii noului Comitet Director ci membrii fondatori absenţi de la lucrările C.N.R. prin, chipurile, delegare de mandat.
          Practic s-au ales între ei, membrii C.N.R., noi asistând stupefiaţi la manevrele meschine ale aşa zişilor conducători.
          Ruşinos, degradant şi dezonorant domnilor din conducere care nu acceptaţi regulile democraţiei şi trist şi alarmant pentru noi cei care vă tolerăm şi vă acceptăm derapajele şi ilegalităţile pe care le comiteţi.
          Neadoptarea Rezoluţiei C.N.R. în plenul acestuia şi nesemnarea acestui important act pentru activitatea S.C.M.D.
          Astfel „camarila” va continua să conducă S.C.M.D-ul în stilul caracteristic fără a da socoteală după bunul plac al unora şi numai în interesul lor, fără transparenţă.
          În detaliu toate aceste aspecte, vor fi ascultate şi aduse la cunoştinţa membrilor de sindicat în cadrul primei Adunări Generale.
          B). INVENTARUL PUNCTELOR TARI
          1 - prin dialogul direct preşedinţii de filiale au făcut un schimb de experienţă, s-au informat reciproc, au stabilit o serie de lucruri concrete prin întărirea rolului filialelor în cadrul S.C.M.D., au luat cunoştinţă despre felul cum unii lideri se implică în activitatea S.C.M.D. şi mai ales cum gestionează problemele organizaţiei,
          2 – au luat act de ilegalităţile produse în gestionarea banilor la nivel de filială sau la nivel central,
          3 – prin VOT au schimbat multe dintre „dorinţele” celor din C.D. constituiţi încamarilă a Preşedintelui S.C.M.D.
          Exemplu:
          - păstrarea cotizaţiei la nivelul anului 2012, adică 120 lei/an;
          - schimbarea procentului din cotizaţia încasată care revin filialei la 40% faţă de 30% cât era până acum;
          - reintroducerea ajutorului de înmormântare în cuantumul de 1.000 de lei;
          - premierea celor care desfăşoară activităţi în cadrul B.O. în procent de 10% din cuantumul care revine filialelor;
          - afişarea pe pagina de internet a cheltuielilor efectuate de către C.D. (preşedinte şi vicepreşedinţi) şi de către fiecare filială;
          - constituirea unei comisii care să armonizeze Statutul şi R.O.F.- ul şi care să întocmească modificările la Statut care vor fi introduse la judecătorie;
          - convocarea în trim. I al anului 2013 a unui C.N.R. extraordinar.
          De fapt aceasta este cea mai mare realizare a acestei „ întâlniri tovărăşeşti”, în carerolul conducător al unor tovarăşi s-a evidenţiat încă o dată, minoritatea reuşind să se impună cu ajutorul unor „trompete” din teritoriu controversate şi racolate de către distinsacamarilă.
          Până la viitorul C.N.R. să nu pierdem speranţa şi încrederea că schimbarea va avea loc şi în S.C.M.D.

Preluare de pe blogul filialei SCMD Craiova

PUTEREA  CUVÂNTULUI  DAT
SI  SEMNIFICAȚIA UNEI STRÂNGERI  DE MÂNĂ

Vineri, 02 noiembrie 2012, din inițiativa colegului Sturza de la Filiala Deva, am luat decizia ca împreună cu câțiva colegi să mergem la Tîrgu Jiu pentru ai înmâna domnului Prim Ministru Victor PONTA, o scrisoare de bun simț menită a-i atrage atenția, asupra adevăratei stări de spirit care se manifesta în rândul militarilor de carieră și pentru a-l sensibiliza și motiva în relația pe care o are cu militarii rezerviști membri sau nu ai SCMD.
Deși pregătită în pripă, acțiunea a fost reușită, grație eforturilor făcute de către colegul Sturza, dar și al câtorva colegi din Filiala Craiova care prin bunele relații cu Prefecții de Hunedoara, Dolj și Gorj și cu concursul unor Președinți de Consilii Județene, Primari ai municipiilor Craiova și Tg-Jiu, au reușit să-l sensibilizeze pe premier, pentru a avea o întâlnire scurtă cu reprezentanții militarilor din județele Hunedoara, Dolj și Gorj.
Scrisoarea Președinților de Filiale din județul Dolj a fost înmânată domnului Prim-Ministru prin intermediul domnului Ministru Dușa, ea având un impact emoțional deosebit, deschizând calea unor discuții sincere într-o manieră destinsă și foarte consistentă în mesaj.
Excelența sa a ținut să-mi precizeze următoarele:
1. La nivelul Guvernului României, dar și în cadrul USL există voința politică pentru repararea urgentă a nedreptăților comise asupra drepturilor de pensie ale militarilor. Pentru revenirea la normal a pensiilor diminuate se va adopta o Ordonanță de Urgență în acest an, iar pentru revenirea la statutul de militar se va adopta în Parlament în anul 2013 o nouă lege a pensiilor militare de stat.
2. La nivelul M.Ap.N. există resurse financiare necesare pentru rezolvarea problemelor legate de revenirea la normal a pensiilor diminuate, dar mai sunt unele probleme la Ministerul Administrației și Internelor unde nu s-au găsit toate resursele. În acest sens domnii Miniștrii Dușa și Florin Georgescu fac eforturi pentru a identifica noi surse de finanțare până la sosirea în țară a delegației FMI. În scopul găsirii unei soluții, problema va fi discutată și cu reprezentanții fondului.
3. Indiferent dacă vor fi sau nu toate resursele financiare necesare, Ordonanța de Urgență de revenire la normal a pensiilor diminuate va fi aprobată în acest an, într-o formă care să nu mai discrimineze diferitele categorii de militari.
Pentru instituțiile care nu au în buget toate resursele, prevederile Ordonanței se vor aplica începând cu 1 Ianuarie 2013.
Aceasta este maniera de abordare și rezolvarea acestei sensibile probleme legate de drepturile militarilor pensionari. Orice alte intoxicări, manipulări, puncte de vedere sau interpretări „binevoitoare” sunt în acest moment lipsite de obiect și nu fac decât să ne slăbească încrederea în partenerii de dialog, semănând confuzie și derută în acțiunile pe care urmează să le întreprindem.
În mesajul meu transmis domnului Prim-Ministru l-am asigurat de întreaga noastră apreciere și susținere, mulțumindu-i pentru disponibilitatea manifestată pentru rezolvarea tuturor problemelor prin dialog.
L-am asigurat de bunele noastre intenții în relația cu USL-ul spunându-i că noi „nu am fost și nu vom fi niciodată minerii cuiva” și nici nu ne identificăm cu cei care doresc destabilizarea instituțiilor statului pentru că noi toată viața am slujit țara și poporul.
Exprimându-mi încrederea în cuvântul domniei sale l-am rugat să se bazeze pe sprijinul nostru, domnia sa răspunzându-mi că „întotdeauna m-am bazat pe sprijinul dumneavoastră pentru că apreciez că ați făcut și faceți pentru țară”.
Ne-am despărțit spunându-i că pentru noi, cuvântul dat are putere de lege, iar strângerea de mână înseamnă mai mult decât orice „contract social” semnat sau nu.
A zâmbit cu subînțeles, lăsându-mi impresia că s-a bucurat că la Tîrgu Jiu nu departe de Poarta Sărutului a cunoscut și altfel de militari,   mai sinceri, mai pragmatici, mai puțin interesați de alte politici, mai onești și mai deschiși la dialog sincer.
Am participat la o lecție reciprocă de viață din care fiecare am câștigat câte ceva, lucru cel mai important fiind încrederea reciprocă.
Am înțeles vineri că între oamenii onești puterea cuvântului și strângerea de mânăvalorează cât o înțelegere scrisă și parafată și am mai înțeles că dacă vrei poți.
Este rândul nostru dragi camarazi să  meditați și să trageți concluzia asupra a tot ce nu am dorit să facem până acum și din vina cui si mai ales ce trebuie să facem de acum înainte.