joi, 6 noiembrie 2014

OPINIE A FILIALEI SECTOR 4 SCMD

Stimați colegi,

    Articolul publicat pe pagina principală a SCMD în data de 20.10.20014, se vrea un rezumat al Conferinței Naționale 2014 a SCMD  de la Alba Iulia. Îl apreciez ,cu multă îngăduință, ca lipsit de sinceritate și că dezinformează prin omisiune .Folosind un limbaj de lemn , tipic anilor 1950, îi atacă subtil pe cei care nu au fost pe linia CONDUCERII CENTRALE , numindu-i” unelte ale jocului operativ băsist”iar criticile la adresa conducerii SCMD sunt”valul de lături aruncat asupra conducerii”. Parca citesc ziarul SCÂNTEIA din anul 1950.
Autorul nu sufla un cuvințel despre următoarele aspecte grave,în opinia mea:
-au existat două tabere , o majoritate pro Dogaru și o minoritate de sectanți , deviaționiști(așa i-a numit conducerea SCMD)  care nu erau împotriva lui  Dogaru ci
împotriva modului de îndeplinire al actului managerial de către acesta , considerat defectuos, umoral , lipsit de eficiență și transparență, aventurist,unipersonal, nerealist. A se vedea că de la 20 mii am ajuns la o mie noua sute. A se vedea cum suntem priviți ca parteneri de discuție.
 -s-a încercat eliminarea de la CNR, în mod nestatutar,a deviaționiștilor.Vezi cazul sectorului 4 București
-nu s-a amintit de faptul că din 20 mii membri am ajuns la 1900(o mie noua sute), nici cauze obiective , subiective, nimic ,nimic .Nici dacă este cineva de vină, că poate nu-i nimeni, dar o analiză apreciez că era necesară.
-nu s-a stabilit un plan de măsuri concret pentru viitor , o strategie , un plan de intenții pentru a împiedica măcar procesul de disoluție al SCMD
- s-a votat un nou Statut , dar cu amendamentul că va intra în vigoare când o vor permite evenimentele.  Am fost lăsați să elaborăm un nou Statut, asupra căruia am căzut toți de acord după mult efort, iar la sfârșit, când sa-l votăm în integralitatea sa, am fost anunțati că   în conformitate cu legislația actuală dacă schimbăm o singură virgulă din Statut  ne desființează justiția.Apreciez forțată aceasta aserțiune, nu sunt pregătit juridic să o combat. S-a supus la vot .În mod democratic s-a stabilit că rămânem pe vechiul Statut .De ce a trbuit să ne deplasăm la Alba Iulia , să cheltuim fonduri, timp, când se știa care va fi cursul evenimentelor în priviința Statutului?   

Apreciez ca în realitate, scopul CNR 2014 a fost numai prelungirea mandatului vechii conduceri , știindu-se că nimeni nu dorea neapărat îndepărtarea d-lui Dogaru , nici măcar sectanții și deviaționștii, care au votat in majoritate prelungirea. Din acest motiv acesta a fost și punctul 1 pe ordinea de zi. Apoi, a urmat marea păcăleală cu Statutul, așa că am rămas și cu dl. Dogaru și cu vechiul Statut. Nu știu dac-i bine s-au rău. Timpul va dovedi. Oricum. dacă aplicăm regula de trei simplă și spunem că în 5 ani am pierdut 18.000 membri, atunci într-un an pierdem 3500. Deci peste un an vom fi singura organizație din lume cu -1000 membri.

Col.r. Florian Giuglea

Vcepreședinte filiala sector 4