vineri, 26 ianuarie 2018

Solicitare








SOLICITARE DE SPRIJIN PENTRU PROIECTUL

“MIHAI VITEAZUL IN CETATE”

-         Catre toti membrii SCMD si CNSC -

Doamnelor si domnilor,

Joi, 18 ianuarie a.c., la sediul Fundatiei Europene Titulescu au conferentiat pe tema proiectului aniversarii Centenarului Unirii, Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, Lucian Romascanu, Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi si Bogdan Manoiu, desemnat de M.A.E. ca Reprezentant cu Insarcinari Speciale pentru Centenar.

Si academicianul Razvan Theodorescu si reprezentantii SCMD/CNSC prezenti au constatat cu repros ca nu exista nici un program aniversar coerent, ca pe reprezentantii clasei politice tradatoare ii doare in cot de Centenarul Unirii, asa zisul Proiect fiind un fel de “Haide…sa haidem”, concretizat prin susanele gen simpozion pe la ambasade si lalaiala cu mici si manele prin diferite localitati din Tara.

Opinia noastra a fost si este ca Proiectul Aniversarii Centenarului trebuia sa fie in derulare de cel putin 10 ani in Romania si in marile capitale ale lumii, ca monumental Marii Uniri de la Alba Iulia trebuia déjà dezvelit, fiind lasat in faza de idée de 100 de ani, etc., deoarece contracararea Centenarului este in derulare de un secol.

Fata de indolenta sau tradarea intereselor nationale de catre clasa politica, SCMD, prin domnul vicepresedinte col. (r) Adrian Deac (presedintele Filialei 2 Targu Mures), EUROPA GRAND prin domnul presedinte ing. dr. Petre Runcan si ASTUR MURES (TRANSYLVANIAN TOURISM ASSOCIATION) au lansat Proiectul “MIHAI VITEAZUL IN CETATE”.

Mergand pe drumul Marii Uniri, initiata de Mihai Viteazul in 1599, organizatorii, cu sprijinul filialelor SCMD, au contactat autoritatile locale/judetene din Craiova, Ramnicu-Valcea, Sibiu, Fagaras, Rupea, Sighisoara, Targu Mures, Cluj Napoca, Aiud si Alba Iulia, solicitand sprijin pentru derularea unei manifestari itinerante complexe pe urmele lui Mihai Viteazul, in perioada mai-septembrie a.c.

Manifestarile vor cuprinde lansari de carte, dedicate Domnului tuturor romanilor si primei Mari Uniri, prezentarea, in premiera, a unei piese de teatru, expozitii foto, de documente de arhiva, obiecte de epoca, actiuni de lupta ale Cavalerilor, produse, cantece si jocuri populare locale, etc.

Organizatorii intentioneaza sa lanseze, totodata, un Program de strangere de donatii in vederea ridicarii unor busturi ale Domnului Unificator, la Vidin, Silistra, Cahul, Oceakov, Chisinau, Cernauti, Snyatin, Seghedin si Praga.

Considerandu-i antiromani pe toti reprezentantii locali ai autoritatii de stat, care vor refuza sprijinirea manifestarilor, organizatorii fac apel, pe aceasta cale, catre toti membrii SCMD si simpatizantii SCMD din spatial romanesc, catre toti membrii CNSC, sa sprijine cu toata forta Proiectul pentru a taia elanul celor care, din afara sau din interior, vor sa ne lase fara Tara.

Date de contact ale organizatorilor:

Tel.: 0738.547.656 si 0742.333.598;


Sa demonstram tuturor ca in Romania exista o adevarata societate civila organizata, in interes romanesc si european – Consiliul National al Societatii Civile (CNSC)!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU