vineri, 7 decembrie 2018

INFORMARE






CADOU DE MOS CRACIUN?
-         In atentia tuturor celor interesati, salariati civili si militari si a pensionarilor militari in primul rand –
Pentru ca noi, rezervistii suntem de 9 ani cobaii tuturor experimentelor privind dreptul la pensie, s-a lansat in mediul nostru, pentru a ni se testa viteza si capacitatea de reactie, proiectul unei noi O.U.G. menita sa ne loveasca definitiv, conform doleantelor enuntate de LOV inca din 17 mai 2017, prin inghetarea pensiilor militare de stat si reducerea cuantumului celor aflate in plata cu cel putin 10%. Drept urmare, vom publica textul respectivului proiect, pentru a fi pregatiti in situatia in care este real si va fi promovat, ca de obicei, in ultimii 9 ani, intre Craciun si Anul Nou. Atragem atentia salaratilor, si militari si civili, ca prevede inghetarea salariilor/soldelor si micsorarea ... veniturilor prin operarea unor sporuri, norme de hrana, prime de vacanta, etc. A se studia cu atentie articolele: 6 (Al. 1 si 2), 7 (Al. 1 si 2), 8, 9 (Al. 1 si 2) si art. 10-11.
In ceea ce priveste pensiile militare de stat, se legalizeaza inghetarea lor, inclusiv prin indexarea cu rata inflatiei care este legata nejustificat de pragul calcularii pensiei, inghetarea ajutoarelor salariale si micsorarea cu procentul enuntat prin impunerea discriminatorie la plata asigurarilor sociale de sanatate. Valabil si pentru pilotii civili, grefieri, functionarii publici din Parlament, Curtea de Conturi, etc.!
Tuturor le atragem atentia sa studieze articolele: 12 (Al. 1-6), 13 (Al. 1a si b), 14(Al. 1), 16, 17, 20 (Al. 1-3), 27 (Al. 1-3), 28 (Al. 1-3) si 29 (Al. 15-21 si 26).
Daca evenimentul se va produce, va trebui sa avem o reactie comuna, salariatii afectati, militari si civili, deci inclusiv jandarmii si fortele de ordine dar si pensionarii militari, grefieri, piloti, functionari publici din Parlament, Curtea de Conturi, etc.
In calitate de istoric, reamintesc tuturor ca, in ultimele 3 secole, Franta, „sora noastra mai mare” a fost modelul nostru in toate domeniile, politic, social, cultural si, mai ales, in domeniul justitiei.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU